SensoArt Laboratory

SensoArt Laboratory on kokemuksellinen näyttämö ilmiöille. Se on tila erilaisille luoville kokeiluille, tutkimukselle ja taiteelliselle työskentelylle, avoimelle “ihmettelylle” ilmiöiden äärellä, yhteisöllisesti. SensoArt Laboratory on tarkoitettu taiteilijoille, tutkijoille, opettajille, kasvattajille, kouluttajille, psykologeille, terapeuteille, kaikille kokemuksen, kehollisuuden ja teorian dialogista, sekä moniaistisista tutkimisen ja oppimisen tavoista kiinnostuneille. SensoArt Labotory -työskentelyä  kuvaa prosessimainen, tunnusteleva työtapa, kerroksellisuus ja keskeneräisyys.

SensoArt Laboratoryn toimintamuotoja ovat esimerkiksi erilaisten teemojen ympärille rakentuvat työpajat ja tapahtumat. Teemoja voivat osallistujat itse ehdottaa omista kiinnostuksen kohteistaan ja tarpeistaan käsin. SensoArt Laboratory perustuu tiedon, kokemusten ja ideoiden jakamiselle. Tapahtumat voivat olla osallistujien kollektiivisesti järjestämiä. Ne voivat olla ”suljettuja” tai yleisölle avoimia. Pauliina Lappi ja Johanna Aromaa luotsaavat toimintaa.

SensoArt Laboratory on myös koulutuskonsepti. Työryhmä Lappi-Aromaa kehittää uudenlaista pedagogista lähestymistapaa, joka vaalii (aikuisen) kokonaisvaltaista kasvua, kokemuksellista ja kehollista oppimista, dialogisuutta sekä ”teorian” ja ”käytännön” rajat ylittävää työtapaa keskeisinä lähtökohtinaan. SensoArt Laboratory Oulu -pilottikoulutus toteutettiin 2015. Kesäkuussa yhdeksäntoista Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnan opiskelijaa osallistui viikon mittaiselle kesäkurssille, jonka tarkoituksena oli ohjata opettajaopiskelijoita hahmottamaan ja vahvistamaan kehon ja mielen yhteyttä sekä ilmaisuvoimaa omassa opettajuudessa. Voit tutustua projektiin tarkemmin täällä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s