Tietoa meistä

Metodologisessa menussa solmitaan taiteen, tutkimuksen ja teorian lemmenliittoja.

Olemme monialainen ja moniääninen yhteistyöverkosto ja foorumi, jossa yhdistyvät taiteen, pedagogiikan sekä teoreettisen tiedon vuoropuhelut. Tavoitteenamme on rakentaa taiteiden ja tieteiden välisyyttä mahdollistavia luovia kohtaamisen tiloja. Verkostoomme kuuluu taiteilijoita, tutkijoita ja eri alojen ammattilaisia, jotka on tuonut yhteen kiinnostus monimuotoisiin ja moniaistisiin tiedon keruun, tulkinnan ja esittämisen tapoihin. Toiminnan lähtökohtana on jokaisen oma ainutlaatuinen ja aito, kehomieltä ravisuttava tapa tutkia, oppia ja rakentaa uutta ymmärrystä yhteisöllisesti. Toimintamuotojamme ovat muun muassa erilaiset työryhminä järjestetyt tapahtumat, koulutukset, lukupiirit ja performanssit.

”Pääruokana listallamme” on oman ja toisen työn peilaaminen, resonoiminen ja kriittinen tutkiminen luottamuksellisessa ja kunnioittavassa yhteisössä. Alkupalana tarjoillaan omaa kokemusta,  ja jälkiruokana herkutellaan mahdollisella yhteisellä uudella tiedolla ja ymmärryksellä. Säröttävät cocktailit, joissa harjoitellaan eriäänisyyttä kuuluvat ehdottomasti menun herkkupaloihin.

Metodologinen menu on taiteilijan ja tutkijan yhteinen hyppy tuntemattomaan. Tanssitaiteilija, kouluttaja Pauliina Lappi ja kulttuuriantropologi Johanna Aromaa  työskentelivät loka-marraskuussa 2013 Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton (Teme) residenssissä Berliinissä. Lapin esittelemä idea teoskonseptista, jossa eritaustaiset ihmiset kokoontuvat ”yhteiselle illalliselle” jakamaan ajatuksia ja rakentamaan yhteistä ymmärrystä alkoi elää, rönsytä ja laajentua eri suuntiin. Metodologisesta menusta hahmottui eräänlainen yhteistyömme kehys, jonka alla olemme toteuttaneet erilaisia projekteja. Lisäksi Metodologinen menu on toiminut meille tärkeänä keskinäisenä keskustelufoorumina, vertaisryhmänä ja yhte(ise)nä lähestymistapana tutkimukseen ja taiteelliseen työskentelyyn. Työprosessin aikana olemme kutsuneet ”saman pöydän äärelle” vierailijoita tuomaan lisämausteita yhteisen ymmärryksen rakentamiseen.  Työprosessista on vamistunut/valmistuu mm. seminaariesitelmiä, kursseja, koulutuskonsepteja, artikkeleita, perfomansseja sekä taidetanssiteos.

Täältä voit lukea lisää yhteistyöstämme.

Kerromme mielellämme lisää työstämme ja olemme avoimia erilaisille keskustelunavauksille ja yhteistyöehdotuksille.

Voit ottaa meihin yhteyttä osoitteella:
metodologinenmenu@gmail.com

Pauliina & Johanna